Vorige

RVO stelt drie subsidies voor boomkwekers beschikbaar

Tekst
Beeld
Shutterstock

In de maand juni stelt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) drie subsidies beschikbaar die mogelijk interessant zijn voor boomkwekers.

Het gaat daarbij om de regelingen ’Subsidie voor de vestiging van jonge landbouwers’, ’Samenwerken aan innovatie geïntegreerde gewasbescherming’ en ’Investeren in geïntegreerde gewasbescherming’.

Jonge landbouwers

De subsidie voor jonge landbouwers is bestemd voor ondernemers die 16 tot 39 jaar zijn en hun bedrijf minstens vijf jaar voort zullen zetten. Per aanvraag wordt maximaal €80 duizend uitgekeerd. De aanvraagtermijn opent op maandag 3 juni om 9 uur en sluit begin augustus. Aanvragen worden beoordeeld in volgorde van indienen.preventieve en niet-chemische maatregelen om geïntegreerde gewasbescherming te verbeteren

Niet-chemische maatregelen

Op maandag 3 juni om 9 uur komt ook de subsidie voor preventieve en niet-chemische maatregelen om geïntegreerde gewasbescherming te verbeteren beschikbaar. Deze subsidie is bestend voor samenwerkingsverbanden van landbouwbedrijven en onderzoeksinstellingen.

Voor een bedrag van €25 duizend tot €125 duizend kan maximaal de helft van een innovatieproject gefinancierd worden. Het totaal beschikbare bedrag is hier €750 duizend.

Geïntegeerde gewasbescherming

Vanaf donderdag 20 juni om 9 uur gaat de aanvraag open voor investeringen in geïntegreerde gewasbescherming. De investering moet tot doel hebben om groenbemesters of vanggewassen direct te vernietigen, te maaien, te verhakselen, kapot te frezen of in te werken. Tot 35% van een investering kan worden gefinancierd, voor een bedrag tussen €5 duizend en €75 duizend.

Meer info

Meer informatie over deze regelingen, zoals de exacte voorwaarden waaraan een aanvraag moet voldoen, zijn te vinden op de site van RVO.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster