Vorige

Sandra Bechtholt nieuwe directeur Keukenhof

Beeld
Keukenhof

Het bestuur van Stichting Graaf Carel van Lynden benoemt per 1 oktober Sandra Bechtholt tot algemeen directeur van Keukenhof. Bechtholt is nu nog directeur van museum Huis van het boek in Den Haag.

Sandra Bechtholt werkt sinds 2003 in diverse marketing- en communicatiefuncties in de erfgoedsector. Ze startte haar carrière bij het Rembrandthuis in Amsterdam en ging daarna aan de slag bij het Spoorwegmuseum in Utrecht als hoofd Marketing en Communicatie.

Bij het Huis van het boek was zij verantwoordelijk voor de herpositionering van het museum, het vernieuwde tentoonstellingsbeleid en de herinrichting van de interne organisatie. Sinds 2021 is zij lid van de Raad van Toezicht van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. Daarnaast is ze adviseur bij het Programma Kunstpodia 2022 & 2023 van het Mondriaanfonds en is ze voorzitter van de Stichting Museumnacht Den Haag.

Spectaculaire storytelling

Sandra Bechtholt zegt zelf over haar benoeming: „Bezoekers uit de hele wereld worden overweldigd door de bloemenpracht in het park. De tulp spreekt tot de verbeelding van velen en zeker tot die van mij. Er is in Keukenhof ruimte voor een spectaculaire storytelling, er gebeurt hier iets verrassends. Het veelzijdige landgoed, het prachtige kasteel, een wereldberoemd bloemenpark en een gemotiveerde organisatie vormen de stevige fundamenten. Het is een eer en een uitdaging om hier samen met de mensen binnen en buiten Keukenhof een vervolg aan te geven!”

Bechtholt wordt benoemd tot algemeen directeur. Zij gaat samen met de directeur bedrijfsvoering de directie van Keukenhof vormen. De werving van de tweede directeur is recent gestart.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster