Vorige

‘Schoolhekken eruit, heggen en hagen erin’

Beeld
Shutterstock

Stichting De Groene Stad heeft een brochure gepubliceerd waarin haagplanten worden gepromoot voor gebruik in de openbare ruimte. De digitale brochure met de titel ‘Haagplanten voor stad, dorp
en landschap’ is gericht op professionele gebruikers van haagplanten, tuin- en landschapsarchitecten en beslissers van overheden.

Kwekers van bos- en haagplantsoen willen zo professionals inspireren om vaker hagen toe te passen in beplantingen. Thema’s als ‘Schoolhekken eruit, heggen en hagen erin’, ‘Hagen in en rond parkjes’, ‘Plant eens een andere haag’, ‘Hagen die lekker ruiken’ en ‘Hagen die vogels aantrekken’ geven handvatten aan beleidsmakers en ontwerpers.

Positieve bijdragen

In de brochure worden positieve bijdragen van haagplanten aan klimaat en biodiversiteit benoemd. Zo zijn hagen langs straten en (snel)wegen volgens de brochure de meest effectieve beplanting tegen luchtvervuiling. Daarnaast hebben heggen in het landschap een grote ecologische waarde en verbeteren ze de biodiversiteit.

Uit onderzoek in Engeland en Duitsland, landen waar traditioneel veel heggen worden toegepast, blijkt dat in netwerken van heggen en houtwallen 3.000 tot 7.000 soorten flora en fauna kunnen voorkomen. Hoe gevarieerder de heggen zijn, hoe beter voor de biodiversiteit. Inheemse soorten genieten daarbij de voorkeur.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster