Vorige

Seminar ELCA wil bijdrage leveren aan Natuurherstelwet

Beeld
Ralph Mens

ELCA, de Europese koepelorganisatie voor groenondernemers, bestaat zestig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum vindt dinsdag in Brussel een seminar plaats met als thema ‘Think Green First’.

Met dit thema wordt een link gelegd met het lopende overleg tussen het Europees Parlement, de Raad van Europa en de Europese Commissie over de Natuurherstelwet. Het huidige wetsvoorstel voorziet in een netto behoud van groene ruimtes in stedelijke gebied in 2030, een groei van van groene ruimtes met 5% en boomkronen met 10%.

Tijdens het seminar delen diverse sprekers hun gedachten over de vraag hoe we steden groener, leefbaarder en duurzamer kunnen maken voor toekomstige generaties. Sprekers zijn onder andere ELCA-voorzitter Henrik Bos en directeur Rooftop Revolution Jan Henk Tigelaar. De uitkomsten van deze uitwisseling dragen weer bij aan de ELCA-inbreng over de Natuurherstelwet.

Ontwikkeling

In de afgelopen zestig jaar heeft de tuin- en landschapbranche een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Groen is inmiddels direct gekoppeld aan een oplossing voor een beter klimaat, versterking van de biodiversiteit en verbetering van gezondheid.

De rol van groen in de context van ‘nature based solutions’ wordt steeds meer onderkend. Kijkend naar de huidige maatschappelijke uitdagingen op het gebied van klimaat, biodiversiteit en gezondheid zal het vergroenen van het stedelijk gebied de komende jaren steeds belangrijker worden.

De komende periode wordt verder onderhandeld over de Natuurherstelwet. ELCA roept deelnemers aan deze onderhandelingen op om met duidelijke doelstellingen te komen die een succesvolle uitvoering van de Natuurherstelwet in stedelijk gebied ten goede komt en om groene professionals hierbij te betrekken.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster