Vorige

SoGreen schrijft position paper over vergroenen steden

Tekst
Beeld
Shutterstock

SoGreen, een verbond van groene Europese koepelorganisaties, heeft een position paper geschreven over stedelijke vergroening. De paper is toegestuurd aan de Europese Commissie in respons op de geplande Nature Restoration Law. Deze wet moet zorgen voor verdere vergroening van steden om klimaatverandering tegen te gaan en biodiversiteit te verbeteren.

In de paper worden diverse suggesties gedaan om de coalitie rond de Nature Restoration Law verder te vergroten. Zo wordt het belang van wetenschappelijk onderzoek en innovaties benadrukt. Ook wil de alliantie meer bewustzijn en betrokkenheid bij burgers creëren.

Groei van 5%

Een van de doelen van de nieuwe Europese wet is om de teruggang van groene ruimtes in steden tot 2030 te keren, en een groei van 5% te realiseren tot 2050. Ook moet de boombedekking in stedelijke gebieden met ten minste 10% groeien. De Nature Restoration Law is onderdeel van de EU Biodiversity Strategie.

SoGreen is een samenwerkingsverband tussen diverse Europese koepelorganisaties waaronder ELCA (hoveniers en groenvoorzieners), ENA (boomkwekers), IFLA (landschapsarchitecten), EFB (dak- en gevelvergroeners) en EILO (interieurvergroeners).

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster