Vorige

Standprijzen GrootGroenPlus voor Huijbregts, Mabo en ICL

Beeld
Ketura Sikken

Boomkwekerij Huijbregts won op GrootGroenPlus de Zunderts Groen Imago Prijs. Mabo Boomkwekerijen mocht de Jac Loddersprijs voor beste stand in ontvangst nemen, ICL kreeg de Jan van Dongenprijs voor beste toeleverancier.

Boomkwekerij Huijbregts kreeg de Zundert Groen Imago Prijs uit handen van wethouder Ralph Bogers van de gemeente Zundert. Dit jaar was duurzaamheid meegenomen in de criteria voor nominatie. Bogers benadrukte dat de keuze voor Huijbregts gebaseerd is op hun duurzame teeltmethode, maar ook door de samenwerking die zij zoeken met waterschap en gemeente om tot werkbare oplossingen te komen. De kwekerij ligt naast een natuurgebied, waarbij Huijbregts afgelopen jaren heeft laten zien dat de ligging de ontwikkeling van een bedrijf niet hoeft te hinderen of af te remmen. Bogers: „Door in gesprek te gaan en samen te werken kunnen er oplossingen worden gevonden voor problemen van beide partijen.” Meer over de aanpak van Huijbregts leest kunt u lezen in De Boomkwekerij 21 die 20 oktober verschijnt.

Virtuele rondleiding

De Jac Loddersprijs ging naar Mabo Kwekerijen. Volgens de jury de enige groene standhouder zonder groen in hun stand. Hun stand past bij het thema Dynamisch & Digitaal, doordat zij in hun stand het groen niet naar de beurs hebben gebracht, maar bezoekers door middel van een VR-bril juist meenemen naar hun kwekerij.

Overigens is de VR-rondleiding over het bedrijf niet ontwikkeld voor beursdeelname, maar opgezet toen vanwege corona bedrijfsbezoeken lastig waren. „Als we nu door klanten worden gevraagd naar foto’s, kunnen we een linkje sturen waarmee ze zelf in google maps over de kwekerij kunnen ’lopen’ door de rijen met bomen”, vertelt Jan Wennekes. Bij de bomen is ook aangegeven om welke soort het gaat. Om het aanbod actueel te houden verwacht Wennekes dat er eenmaal per jaar in de zomer nieuw beeldmateriaal moet worden gemaakt. „Ik hoop dat we dat op termijn kunnen automatiseren, zodat je bijvoorbeeld met een quad met camera door de rijen kan gaan. Een beetje vergelijkbaar met hoe ze ook voor google de streetviewbeelden maken.”

Wennekes vind de virtuele rondleiding een handige en waardevolle tool voor Mabo voor de verkoop. „En op de beurs is het leuk om dat te laten zien. Maar ik heb me wel echt moeten beheersen om niet alsnog planten mee te nemen naar de beurs.”

Jan van Dongenprijs

ICL Growing Solutions won op GrootGroenPlus de Jan van Dongenprijs, de standprijs voor beste toeleverancier. De prijs werd overhandigd door Corné de Vooght van hoofdsponsor Rabobank.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster