Vorige

STAP-budget voor het laatst open

Beeld
UWV

Woensdag 15 november opent het STAP-loket voor de laatste keer. Om 10.00 uur kunnen geïnteresseerden zich via het inschrijfportaal van UWV inschrijven voor scholing.

Werkenden of werkzoekenden kunnen tot €1.000 per jaar STAP-budget aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie kan worden gebruikt voor een training, cursus of opleiding. 

Net als bij de vorige ronde is er €10 miljoen beschikbaar voor OCW-erkende opleidingen en onderdelen daarvan. Omdat de noodzaak voor een leven lang ontwikkelen blijft, worden de resterende STAP-middelen van ruim €73 miljoen ingezet voor een nieuwe tijdelijke regeling voor individuele scholing.

Cruciale sectoren

Blijven leren en ontwikkelen is onmisbaar voor de duurzame inzetbaarheid van werkenden en het verdienvermogen van werkgevers. Momenteel wordt, op verzoek van de Tweede Kamer, onderzocht hoe de overgebleven €73 miljoen kan worden ingezet om de komende vier jaar scholing binnen cruciale sectoren te subsidiëren.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid denkt in het eerste kwartaal van 2024 meer duidelijkheid te kunnen bieden. Het einde van het STAP-budget was een van de bezuinigingsmaatregelen uit de Voorjaarsbesluitvorming eerder dit jaar.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster