Vorige

Steeds meer vmbo-leerlingen kiezen profiel Groen

Beeld
Shutterstock

Het aantal leerlingen in vmbo profiel Groen is flink gestegen. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal leerlingen dat in leerjaar 3 profiel Groen kiest, gestegen met 6,3%. Dat is flink meer dan de andere vmbo profielen, die bijna allemaal een dalende trend laten zien.

Het totaal aantal leerlingen dat voor een beroepsgericht profiel kiest, daalt gemiddeld met 2,5%. Deze daling is mede te verklaren doordat 2022 een uitzonderlijk groeijaar was. Vergeleken met 2021 laten de cijfers van 2023 nog steeds een toename van het aantal leerlingen in beroepsgerichte leerwegen zien.

In totaal volgen ruim 60.000 leerlingen een beroepsgerichte leerweg in klas 3 van het vmbo, waarvan 9.619 leerlingen het profiel Groen. Het aandeel van profiel Groen ten opzichte van de andere profielen steeg ook flink in 2023: van 14,6% naar 15,9%.

Kleine scholen

Edith Diepeveen van het Platform vmbo groen: „Ouders kiezen al jarenlang voor het vmbo groen vanwege de kleine scholen, de prettige groene leeromgeving en de goede leerlingbegeleiding. Wat nu een rol kan spelen, is dat het belang van ‘groen’ maatschappelijk steeds meer aandacht krijgt. In steeds meer beroepen is groene kennis van belang. De brede uitstroommogelijkheden na het behalen van een diploma vmbo groen speelt wellicht ook mee bij de groei.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster