Vorige

Steenbreek: ‘Vergroening moet de norm worden’

Beeld
Stichting Steenbreek

Stichting Steenbreek wil er de komende jaren voor zorgen dat vergroening in tuinen, op bedrijventerreinen en in de openbare ruimte de norm wordt. De tijd van vrijblijvendheid is voorbij, aldus de stichting in haar Meerjarenplan.

Sinds de oprichting in 2015 richtte Steenbreek zich vooral op het creëren van bewustwording en het kweken van enthousiasme voor meer vergroening bij gemeenten, organisaties en particulieren. Dat leidde ertoe dat deze onderwerpen in diverse verkiezingsprogramma’s en in de coalitieakkoorden (periode 2022-2026) worden genoemd. Steenbreek startte met vijf gemeenten die zich aansloten; inmiddels zijn er ruim 170 deelnemende gemeenten.

Verharding de norm

Toch is het werk voor Stichting Steenbreek nog lang niet gedaan. In bestaande- en nieuwbouwwijken, op bedrijventerreinen en in tuinen van woningbouwcorporaties is verharding veelal de norm. Ook in de openbare ruimte zijn nog steeds veel tegels en andere soorten verharding te zien.

Tijd voor handelen

In de komende jaren wil Stichting Steenbreek, samen met aangesloten gemeenten en andere partners, voor elkaar krijgen dat de vergroening in tuinen, op bedrijventerreinen en in de openbare ruimte de norm wordt. Na de periode van bewustwording is het nu tijd voor handelen, stelt de stichting. Steenbreek vindt dat hierbij iedereen – van bestuurder tot inwoner – verantwoordelijk is voor een groene en duurzame leefomgeving en dus gezamenlijk in actie moeten komen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster