Vorige

Stemmen voor Boom van het Jaar 2023

Beeld
Shutterstock

Gleditsia triacanthos (en cultivars), Robinia pseudoacacia (en cultivars) en Betula ermanii zijn door de jury genomineerd voor de titel Boom van het Jaar 2023. Lezers van de titels De Boomkwekerij en Tuin+Landschap kunnen tot en met 24 maart stemmen welke boom dé Boom van het Jaar 2023 wordt.

Het thema voor Boom van het Jaar 2023 is ’Bomen met transparante kronen’. Een toenemende kroonbedekking in het stedelijk gebied is belangrijk, maar omwonenden hechten een groot belang aan direct zonlicht. Lichtbeneming is één van de belangrijkste redenen voor particulieren om te klagen over bomen, of om een kapvergunning aan te vragen. Tevens zorgen bomen met een transparante kroon voor meer licht voor de onder- beplanting, die daardoor beter kan groeien en bloeien.

De LTO Cultuurgroep voor Laan-, Bos- en Parkbomen riep kwekers, handelaren en professionele gebruikers op om bomen in te zenden die pasten binnen dit thema. In totaal werden er 23 verschillende ingezonden bomen beoordeeld door een deskundige jury die de bomen beoordeelde op hun toepassing, kwaliteit en beschikbaarheid.

Gleditsia triacanthos
Robinia pseudoacacia
Betula ermanii

Gleditsia triacanthos (en cultivars), Robinia pseudoacacia (en cultivars) en Betula ermanii waren de drie die het hoogste scoorden en zijn dus genomineerd voor de titel Boom van het Jaar 2023.

De Boom van het Jaar zal inclusief de twee genomineerde bomen op een poster worden afgedrukt die via de vakbladen De Boomkwekerij en Tuin+Landschap worden verspreid. Ervaring uit eerdere jaren is dat kwekers merkten dat de vraag naar de bomen die op de posters stonden fors toenam.

Stem op de Boom van het Jaar 2023

  • Gleditsia triacanthos (47%, 94 Stemmen)
  • Robinia pseudoacacia (32%, 64 Stemmen)
  • Betula ermanii (21%, 43 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 201

Laden ... Laden ...

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster