Vorige

Stichting Het Zeeuwse Landschap en Evides planten bos aan

Stichting Het Zeeuwse Landschap en waterwinbedrijf Evides starten binnenkort met het inplanten van een stuk bos in Sint Jansteen. Ze willen hierbij invulling geven aan de landelijke bossenstrategie. Hierin is afgesproken dat in Nederland meer bossen gerealiseerd moeten worden om de klimaatdoelstellingen te behalen.

In Sint Jansteen willen de partijen een grote diversiteit aan inheemse boom- en struiksoorten planten. Ze planten meer dan tien verschillende soorten boom- en struiksoorten. Mochten er soorten zijn die het minder goed doen, dan zijn er nog andere soorten die ervoor zorgen dat het bos vitaal en groen blijft.

Bomen planten
Bomen en struiken produceren zuurstof, leggen CO2 vast en dragen bij aan het tegengaan van hittestress. (Foto: Shutterstock)

Kleine bomen en struiken

Bij het aanplanten zijn de bomen en struiken maximaal één meter hoog. Dit wordt gedaan omdat kleinere bomen en struiken een grotere overlevingskans hebben dan grotere bomen en struiken, meldt Stichting Het Zeeuwse Landschap.

Het aanplanten gebeurt voor een deel door een vrijwilligersgroep. Mocht u ook mee willen planten dan kunt u hiervoor contact opnemen met Het Zeeuwse Landschap.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster