Vorige

Stichting Varb en Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij gaan fuseren

Tekst

Stichting Varb en Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij gaan samenwerken in één sectororganisatie. Handelsplatform Varb en beursmerk Plantarium worden in de nieuwe organisatie ondergebracht.

Op 15 februari hebben de besturen van beide stichtingen de intentie uitgesproken om te komen tot een fusie van beide organisaties. De nieuwe organisatie richt zich op bevordering van de handel in buitengroenproducten. De fusie moet leiden tot versterking van activiteiten en meerwaarde voor de sector.

Beoogd directeur van de nieuwe stichting is huidig Varb-directeur Linda Hoogendoorn-Veelenturf.

De koers van digitaal platform Varb blijft ongewijzigd. Van vakbeurs Plantarium werd onlangs bekend dat deze verder gaat als Plantarium|Groen-Direkt. Een andere activiteit van SVB is de exploitatie van vastgoed.

Complementair

Rens van Nierop, voorzitter van Stichting Varb: „Samen met SVB komen we tot een verbreding van ons aanbod, waardoor we landelijk meer kunnen betekenen en meer kunnen doen aan kennisdeling. Onze diensten zijn complementair en gaan elkaar versterken.”

Jan de Vries, voorzitter SVB: „Terwijl bedrijven vaak groter en professioneler worden en hogere eisen stellen aan een sectororganisatie, is er op dit gebied juist veel versnippering binnen onze sector. We willen geen belangenbehartiger zijn, maar een innoverende en stimulerende dienstverlener, die buitengroenbedrijven, zoals boomkwekers en handelaren, helpt om de handel te bevorderen en daarmee de sector vooruit helpt.”

Jan de Vries en Rens van Nierop: ’De fusie moet leiden tot versterking van activiteiten en meerwaarde voor de sector.’ (Foto: Varb/SVB)

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster