Vorige

Storm Ciarán: dodelijke slachtoffers door omgevallen bomen

Tekst
Beeld
Ralph Mens

Storm Ciarán heeft donderdag voor overlast en schade gezorgd in Nederland en België. Nadat de storm met orkaankracht de Franse kust aandeed, trok deze vervolgens via de Noordzee over onze regio. Diverse mensen raakten gewond door omgewaaide bomen. Ook zijn er dodelijke slachtoffers te betreuren.

De afgelopen dagen werd al uitgebreid gewaarschuwd voor de storm die in Frankrijk zelfs windsnelheden boven de 200 km/uur bereikte. In Nederland werd voor de kustprovincies code oranje afgegeven.

Ondanks de waarschuwingen ging het toch op verschillende plekken mis. Zo kwam in Apeldoorn een fietser onder een boom terecht en in Den Haag een voetganger. Beide personen raakten gewond. In Berkel-Enschot viel een boom op vier rijdende auto’s. Ondanks enorme materiële schade kwamen alle inzittenden met de schrik vrij.

Dodelijk slachtoffers

Minder fortuinlijk was een vrouw die samen met haar dochter in het Gentse Citadelpark wandelde toen een boom op hen viel. De vrouw overleed ter plekke, de dochter liep een beenbreuk op. De politie in de stad roept mensen op om niet naar parken of andere plekken met veel bomen te gaan. In de ochtend is ook een kind van vijf in Gent om het leven gekomen toen een tak op hem viel. Een tweede kind raakte gewond.

Ook in Nederland is een dode te betreuren door de storm. In Venray is op de Dr Kortmannweg een omgewaaide boom op een persoon terechtgekomen. Deze persoon is hierbij om het leven gekomen meldt Politie Eenheid Limburg. De weg is afgesloten in verband met risico op meer omvallende bomen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster