Vorige

Studenten Lentiz bouwen giga insectenhotel

Beeld
Lentiz

Op het schoolterrein van Lentiz | Maasland is een gigantisch insectenhotel van 25 m2 gebouwd. MBO-ers en VMBO-ers krijgen er dagelijks les over innovaties en veranderingen in het hoveniersvakgebied. De studenten hebben hun kennis in de praktijk uitgeoefend bij de bouw van het insectenhotel.

Directeur Arjan Blansjaar vindt verduurzaming in het onderwijs, en daarmee in de branche, belangrijk: „Wij willen onze studenten meegeven dat voor toekomstige hoveniers, duurzaamheid een belangrijk thema is. Afgestuurde hoveniers spelen een grote rol in de ontwikkeling van het landschap. Daarom leren wij hen tijdens de opleiding hoe je tuinen kunt verduurzamen. Dit draagt niet alleen bij aan verduurzaming van de schooltuin, maar ook van de branche en de hele regio.”

Circulaire materialen

Het insectenhotel is gebouwd met circulaire materialen. Overtollige boomstammen, doorgezaagde betonnen rioolpijpen, oude klinkers, stoeptegels en balken vormen de basis van het bouwwerk. De MBO-ers hebben gewerkt aan het grove raamwerk van het hotel en de VMBO-leerlingen voorzien de hotelkamers van materiaal waar insecten graag tussen kruipen.

Op de achtergrond het giga insectenhotel. Ook is op het terrein een wadi aangebracht met beplanting.

De studenten leren door dit project veel over verduurzaming. Zo biedt het hotel onderdak aan tientallen verschillende bijensoorten, kevers, torren, hommels, wespen, dag- en nachtvlinders en tal van andere insecten.

Wadi

Elders in de tuin van de school is een wadi aangelegd. Docent Koos Verkade draagt het project een warm hart toe: „We hebben in de Levende Tuin een wadi gemaakt. Uniek is dat onze studenten de wadi hebben beplant. Hierdoor blijft de structuur van de bodem open, is er meer leven en biodiversiteit, en het oogt natuurlijk een stuk fleuriger!”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster