Vorige

Subsidie provincie Zuid-Holland voor behoud inheemse soorten

Beeld
Shutterstock

De provincie Zuid-Holland opent subsidieregelingen voor bosuitbreiding en voor het leefgebied van inheemse soorten.  Het gaat om natuurversterking in de stad en in het landelijk gebied.

Het vergroten en versterken van het leefgebied van inheemse bomen, planten en dieren in zowel landelijk als stedelijk gebied draagt bij aan het behoud van biodiversiteit, en aan het verbeteren van de leefomgeving voor mens en dier. Daarom zet Zuid-Holland in op het behouden, herstellen en vergroten van de biodiversiteit in de provincie, ook buiten de natuurgebieden.

Icoonsoorten

De eerste subsidieregeling is om het behoud van inheemse plant- en diersoorten in Zuid-Holland te stimuleren. De provincie werkt daarbij langs de lijn van icoonsoorten: karakteristieke soorten voor de verschillende landschappen die Zuid-Holland kent. Voor 2024 is €400.000 beschikbaar. De tweede subsidie is om bosaanleg te stimuleren; hiervoor is €1.100.000 beschikbaar.

De aanvraagperiode voor beide subsidieregelingen is van 15 april tot en met 13 juni. Als er na deze datum nog budget beschikbaar is, wordt de regeling nogmaals opengesteld van 2 september tot en met 1 november.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster