Vorige

Subsidie voor aanleg natuurvriendelijke oevers

Beeld
Ralph Mens

Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard draagt ruim €56.000 bij aan de aanleg van natuurvriendelijke oevers. Het gaat om drie particuliere projecten in Nieuwerkerk aan den IJssel, Bergambacht en Krimpen aan den Lek.

Natuurvriendelijke oevers dragen bij aan een goede kwaliteit van het water in sloten en plassen. De oevers vormen een geleidelijk overgang vanuit het water naar het land. Op de helling kunnen in het ondiepe water (moeras)planten gaan groeien. Zo ontstaat een prettige leefomgeving voor allerlei (water)dieren en -vogels en dragen de oevers bij aan goede waterkwaliteit en biodiversiteit. Ook zijn begroeide oevers aangenaam om naar te kijken, langs te lopen, fietsen of varen, aldus het hoogheemraadschap.

Financiële bijdrage

Om de aanleg van natuurvriendelijke oevers aan te moedigen, verstrekt het hoogheemraadschap jaarlijks maximaal €100.000 subsidie. Zowel particulieren als bedrijven kunnen een financiële bijdrage aanvragen. De oever moet binnen twee jaar worden aangelegd in Schieland of de Krimpenerwaard en ten minste tien jaar als natuurvriendelijke oever worden onderhouden.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster