Vorige

Subsidie voor geïntegreerde gewasbescherming

Vanaf 1 tot en met 29 september kunnen telers die werken aan preventieve en niet-chemische maatregelen om geïntegreerde gewasbescherming te verbeteren, daartoe voor een deel van de gemaakte kosten subsidie aanvragen. Dit meldt Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Het doel van de subsidie is minder gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken. De subsidieregeling bestaat uit twee onderdelen, subsidie voor innovatieprojecten en voor investeringen in bedrijfsmiddelen. Men kan voor één van beide onderdelen een subsidie aanvragen.

Subsidie voor innovatieproject

Voor het innovatieproject wordt minimaal € 10.000 subsidie aangevraagd, exclusief btw en men krijgt voor het project maximaal € 125.000 subsidie. Deze subsidie moet worden aangevraagd in een samenwerkingsverband waarin in elk geval één of meer landbouwondernemingen deel van uitmaken. Zij werken samen met één of meer van deze partijen: onderzoeksorganisaties, loonwerkbedrijven en/of bedrijven die landbouwmachines en -apparaten ontwikkelen of verkopen.

In totaal stelt de overheid anderhalf miljoen subsidie beschikbaar voor innovatieprojecten.

Subsidie voor investeringen

De subsidie voor investeringen gaat om één of twee bedrijfsmiddelen, die geschikt zijn voor mechanische onkruidbestrijding of om groenbemesters en vanggewassen te vernietigen, af te maaien, te verhakselen, kapot te vrezen of in te werken.

Deze subsidie voor investeringen kan worden aangevraagd door een landbouwonderneming, een loonwerkbedrijf of een samenwerkingsverband. Dit samenwerkingsverband bestaat uit: twee of meer landbouwondernemingen, twee of meer loonwerkbedrijven en één of meer landbouwondernemingen met één of meer loonwerkbedrijven. Voor de investering wordt minimaal € 5.000 subsidie aangevraagd, exclusief btw. De maximale subsidie is € 125.000.

In totaal wordt 3,5 miljoen beschikbaar gesteld voor investeringen.

Hoe men subsidie aanvraagt en welke voorwaarden er zijn, is hier terug te vinden.

De subsidie Geïntegreerde gewasbescherming is onderdeel van het Uitvoeringsprogramma Toekomstvisie gewasbescherming 2030.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster