Vorige

Subsidie voor vergroening Zeeuwse bedrijventerreinen

Beeld
Provincie Zeeland

De provincie Zeeland heeft een subsidieregeling geopend om bedrijfspercelen en kantoorlocaties  groener en klimaatadaptief te maken. De subsidie kan aangevraagd worden van 15 mei tot 1 oktober.

Het vergroenen van bedrijventerreinen is volgens de provincie nodig om de klimaatproblematiek aan te pakken en zorgt er ook voor dat de werkomgeving voor werknemers en bezoekers gezonder en aantrekkelijker wordt. „Daarnaast heeft vergroening bedrijfseconomische voordelen, zoals lagere energiekosten door een groen dak en stijging van de vastgoedwaarde.” Maatregelen zijn bijvoorbeeld de aanleg van wadi’s, waterdoorlatende verharding, groene daken en de aanplant van bomen, hagen en struiken.

Gratis terreinscan

Ondernemers kunnen voorafgaand aan de subsidieaanvraag een kosteloze terreinscan  laten uitvoeren. Een expert adviseert dan over de mogelijkheden om het perceel klimaatadaptiever en biodiverser in te richten. Vervolgens worden bedrijven begeleid bij het opstellen van een goed plan en een goede subsidieaanvraag.

Binnen twee jaar

De subsidie is bedoeld voor bedrijfspercelen op bedrijventerreinen en kantoorlocaties. Eigenaren of erfpachters van bedrijfspercelen kunnen de subsidie aanvragen. Zij kunnen een subsidie ontvangen voor 50% van de kosten van maatregelen, van minimaal € 10.000 tot maximaal € 50.000 per aanvraag. De maatregelen moeten binnen twee jaar na verlening van subsidie zijn uitgevoerd.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster