Vorige

Subsidieregeling ‘Meer Bos in Zuid-Holland’ opengesteld

Beeld
Shutterstock

In het derde kwartaal van dit jaar wordt de regeling ‘Meer bos in Zuid-Holland 2023’ opengesteld, deze valt onder de ‘Subsidieregeling Groen’. Met deze subsidie kunnen grondeigenaren financiële ondersteuning ontvangen als zij stukken land omvormen tot bos.

Uitgangspunten van de regeling zijn onder andere: het bevorderen van biodiversiteit, het gebruik van inheems plantmateriaal moet minstens 80% zijn en de bosuitbreiding moet landschappelijk passen bij het ruimtelijke kwaliteitsbeeld van de provincie.

Ook zijn er criteria aan de regeling toegevoegd, waarbij initiatieven met cofinanciering grotere kans maken op het toekennen van de subsidie. Dit is een belangrijk onderdeel in de weging van inschrijvingen, om uiteindelijk zoveel mogelijk bosareaal te kunnen realiseren.

Uitvoeringsprogramma

Op 9 november 2022 is in de Provincie Zuid-Holland de motie ‘Duurzaam bos en bomenbeleid’ aangenomen. In deze motie verzoeken Provinciale Staten het college om een uitvoeringsprogramma ‘Bos en bomen’ te ontwikkelen, en om een voorstel te doen voor benodigde uitvoeringsbudget voor 2025 en de jaren daarna.

Het voorstel voor het uitvoeringsprogramma is afgerond, inclusief een kostenraming, en aangeboden aan Provinciale Staten. Meer informatie over de subsidieregeling is via deze link te lezen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster