Vorige

Sweco Design Challenge 2022 van start

Beeld
Shutterstock

Voor het tweede achtereenvolgende jaar vindt de Sweco Design Challenge plaats. In aanloop naar de Dutch Design Week 2022 daagt Sweco ontwerpers uit te werken aan grensverleggende toepassingen voor de zelfvoorzienende stad van de toekomst over vijf jaar.

De inschrijving van de challenge is geopend en loopt tot 7 juni. Een expertpanel kiest hieruit drie ontwerpers. Zij gaan aan de slag met de ontwerpvraag, hebben toegang tot de kennis en het netwerk van Sweco en krijgen een podium tijdens Dutch Design Week 2022 in Eindhoven.

Totaal lokaal

Het thema van de Sweco Design Challenge is ‘totaal lokaal’. Wat als onze steden volledig zelfvoorzienend zouden zijn? Hoe gaat onze gebouwde omgeving eruit zien? Wat kunnen we voor nieuwe diensten en typen gebouwen verwachten? Sweco daagt ontwerpers uit om toepassingen te ontwerpen die een waardevolle bijdrage leveren op het gebied van energie, voedsel of water.

De challenge begint met een Sweco masterclass op 21 juni 2022 voor de drie geselecteerde ontwerpers. Vervolgens gaan zij aan de slag met het uitwerken van hun concepten. Zij krijgen de beschikking tot een Sweco projectpartner met technische kennis en inzicht in mogelijkheden, om gedurende dit traject ideeën te toetsen.

Groene Stad Challenge

Architecten- en ingenieursadviesbureau Sweco organiseert sinds vorig jaar ook de Groene Stad Challenge, samen met Husqvarna en NL Greenlabel. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de Hugsi Index om te meten hoe groen steden en gemeenten zijn.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster