Vorige

Symposium over alternatieven veen

Beeld
Shutterstock

In samenwerking met substraatdeskundigen organiseren LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen, Glastuinbouw Nederland, Plantum en VBN/Royal Floraholland, op 17 januari een online symposium voor kwekers en handel over de ontwikkelingen van veen in substraten.

Aan de orde komen de ontwikkelingen van het convenant ‘Milieu-impact potgrond en substraten’. Hierin hebben veel sectorpartijen in Nederland samen met de overheid afgesproken om het gebruik van turf terug te dringen en ook om turf- en turfproducten in de professionele sector te vervangen door duurzamere alternatieven. De ‘stip op de horizon’ is namelijk dat potgrond en substraten in 2050 helemaal geen negatieve milieu-impact meer hebben en CO2-neutraal zijn.

Laatste ontwikkelingen en ervaring

Tijdens het webinar komen de laatste ontwikkelingen rondom het convenant aan bod, net als de ontwikkelingen in wet- en regelgeving in de EU en daarbuiten en ook de uitkomsten van het onderzoek naar alternatieve hernieuwbare veenvervangers. Een aantal kwekers die praktijkervaring hebben met minder veen vertellen hierover in het symposium en ze gaan daarbij in op de uitdagingen die ze daarbij tegenkomen.

Het online symposium ‘Veen in potgrond en de zoektocht naar alternatieve substraten’ is op woensdag 17 januari 2024 van 15.00 uur – 17.00 uur en is gratis. Registreren van via deze link.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster