Vorige

Symposium ‘Veiligheid op forten en vestingwerken’

Beeld
Paulien Varkevisser

Landschapsarchitectenbureau Debie & Verkuijl organiseert donderdag 29 september in Amersfoort een symposium ‘Veiligheid op forten en vestingwerken’. Initiatiefnemer van het symposium is Patricia Debie, die hiermee veiligheid op forten en vestingwerken onder de aandacht wil brengen.

Steeds meer gemeenten en eigenaren besluiten hun forten- en vestingerfgoed in oude luister te herstellen. De historische gebouwen en hun groene omgeving vragen door toenemende bezoekersstromen om intensiever onderhoud en beheer. Daaraan gekoppeld brengen de karakteristieke schuine wallen veiligheidsrisico’s met zich mee, zowel voor bezoekera als voor degenen die professioneel betrokken zijn bij de inrichting, het beheer en het behoud van het militaire erfgoed.

Noodzaak van veiligheid

In april 2018 verongelukte erfgoedhovenier Paul Verkuijl tijdens werkzaamheden op de wallen van Naarden Vesting. Met de organisatie van dit start-symposium wil Patricia Debie, van Debie & Verkuijl, de noodzaak van veiligheid op forten en vestingwerken onderstrepen.

Samen met Monumentenbezit, Liniebreed Ondernemen, de Nationale Monumentenorganisatie, en met medewerking van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, wordt zo een eerste stap gezet richting de verbinding van belanghebbenden op het gebied van kwaliteit en veiligheid op forten en vestingwerken.

Veiligheidsaspecten

Het symposium gaat breed in op de veiligheidsaspecten van werken op, aan en in historische verdedigingswerken. Het symposium is interessant voor eigenaren, beheerders, exploitanten, gemeenten, provincies, waterschappen, architecten, aannemers en vrijwilligers betrokken bij forten en vestingwerken.

Kijk hier voor het complete programma van het symposium. Aanmelden kan via deze link.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster