Vorige

Tarief voor KLIC-meldingen wordt verlaagd

Tekst
Beeld
Shutterstock

Per 1 januari 2023 blijft het merendeel van de tarieven van het Kadaster op het peil van 2022. Ook worden enkele tarieven aangepast om tegemoet te komen aan wensen van klanten en vanwege ontwikkelingen in de dienstverlening. Zo wordt het tarief voor kabel- en leidinginformatie, beter bekend als KLIC-melding, verlaagd van €13,50 naar €11,50 per melding.

Wie gaat graven met een machine is wettelijk verplicht vooraf een KLIC-melding te doen. Na de melding ontvangt je kabel- en leidinginformatie van de plek waar je gaat graven. Dit is bedoeld om graafschade en gevaarlijke situaties te voorkomen. De informatie moet tijdens het graven digitaal op de graaflocatie aanwezig zijn.

Overige tarieven

De kwartiertarieven die gelden voor archief-, advies- en maatwerk volgen de reguliere loonontwikkeling en gaan met 4% omhoog. Deze tarieven zijn gebaseerd op de per kwartier bestede tijd van een medewerker.

Voor overdrachten van nieuwe percelen van maximaal 100 m2 en een waarde van maximaal €5.000 geldt het lage verificatietarief. De waardegrens van €5.000 wordt verhoogd naar €6.500 in verband met de ontwikkeling van de grondprijzen.

Het lage verificatietarief van €55 wordt verhoogd naar €61 en het lage splitsingstarief van €150 wordt verhoogd naar €156 in lijn met de verhoging van de kwartiertarieven.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster