Vorige

Team Curio Prinsentuin wint finale vmbo-wedstrijd Tuinontwerp en Tuinaanleg

Beeld
VHG

De landelijk finale van de Skills Talents wedstrijd Tuinontwerp en -aanleg is gewonnen door Bas de Bruijn en Delano Gommers, leerlingen van Curio Prinsentuin in Oudenbosch. Zij wisten de wedstrijd overtuigend te winnen met een 8,4. De tweede plaats is voor het team van Aeres VMBO Emmeloord. Team Yuverta VMBO Kesteren eindigde als derde.

Aan de finale namen zeven teams van twee leerlingen deel. Zij hadden zich hiervoor geplaatst tijdens regionale voorronden die VHG organiseerde op diverse groene vmbo-scholen. De wedstrijd maakte onderdeel uit van ‘Skills The Finals’ in de Jaarbeurs Utrecht, georganiseerd door WorldSkills Netherlands.

Mijnheer en mevrouw De Vries

Er vonden bijna zestig vakwedstrijden op vmbo- en mbo-niveau plaats. Dennis Wiersma, minister voor primair en voortgezet onderwijs, bezocht de wedstrijden en ging in gesprek met de wedstrijdorganisator Nicole Slagmolen.

De deelnemers hadden vijf uur de tijd om een tuin van twee bij drie meter te maken voor ‘mijnheer en mevrouw De Vries’. Deze willen graag een tuin met veel beplanting, een vlonder dat als terras kan dienen en een gedeelte bestrating waarop zij hun barbecue kunnen plaatsen.

Ervaring opdoen

„Allemaal werkzaamheden voor de hovenier”, legde Nicole Slagmolen uit. „Aan de hand van de ontwerptekening maakt elk team een eigen werkaanpak. De jurering is serieus, maar uiteindelijk gaat het er vooral om dat ze een leuke ervaring opdoen tijdens zo’n wedstrijd.”

De jury beoordeelde de teams onder andere op hun aanpak, het samenwerken, duurzaamheid, creativiteit, veiligheid en het resultaat. Bas de Bruijn en Delano Gommers wisten de meeste punten te behalen. „Dit hadden we wel gehoopt, maar nooit verwacht”, aldus Delano en Bas. „Het ging hartstikke goed, wat een geweldige dag was dit!” Beide deelnemers zijn vastbesloten om van dit vak hun beroep te maken.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster