Vorige

Team Curio Prinsentuin wint finale vmbo-wedstrijd Tuinontwerp en -aanleg

Tekst
Beeld
Theo Fama (Studio Pothoff)

De landelijke finale van de Skills Talents-vakwedstrijd Tuinontwerp en -aanleg voor vmbo-leerlingen is wederom gewonnen door Bas de Bruijn en Délano Gommers van Curio Prinsentuin Oudenbosch. Vorig jaar behaalde het tweetal ook goud. De tweede plaats was voor het team van Yuverta vmbo Nijmegen, de derde plaats voor Aeres vmbo Emmeloord.

Aan de finale namen acht teams van twee leerlingen deel. Zij hadden zich geplaatst tijdens regionale voorronden op diverse groene vmbo-scholen. De deelnemers maakten in vijf uur tijd een tuin van twee bij drie meter met onder andere: een vaste plantenborder met betonnen stapstenen, een heester en een houten vlonder met daarin een boom. Ook moesten ze een pad bestraten met kasseien en halfverharding toevoegen. De jury beoordeelde de teams op tal van aspecten: nauwkeurigheid, samenwerken, de degelijkheid van de constructies en ook op de creativiteit.

Zestig vakwedstrijden

De wedstrijd maakt deel uit van het grote ‘Skills The Finals’ evenement op 23 en 24 maart in de RAI in Amsterdam. WorldSkills Netherlands organiseert er bijna zestig vakwedstrijden op vmbo- en mbo-niveau. Het evenement trekt veel bekijks, gedurende de twee dagen worden er zo’n 15.000 bezoekers ontvangen, waaronder 150 bussen vanuit (v)mbo-scholen met leerlingen die zich komen oriënteren op een vakrichting. De deelnemers kregen bovendien bezoek van onderwijsministers Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma.

Voortzetten samenwerking

Koninklijke VHG organiseert deze wedstrijden voor vmbo-leerlingen samen met de aoc’s en Groene Hotspots, in nauw overleg met WorldSkills Netherlands. VHG-directeur Marc van Rosmalen en Erik van der Zwan, directeur van WorldSkills Netherlands, tekenden voorafgaand aan de prijsuitreiking een overeenkomst. Daarmee spreken ze de intentie uit om de komende vier jaar de goede samenwerking voort te zetten.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster