Vorige

Teken vroeger actief dan normaal

Beeld
Shutterstock

Het tekenseizoen start dit jaar eerder dan normaal. Door de hoge temperaturen in februari zijn teken vroeg actief geworden. Via Tekenradar.nl kwamen diverse meldingen binnen van tekenbeten. Er zijn ook al enkele meldingen van de ziekte van Lyme.

In een normale februarimaand zouden teken gewoon in winterrust zitten. Dit jaar duidelijk niet. Op Tekenradar.nl zijn al enkele tientallen tekenbeten gemeld vanuit heel het land, en ook zijn er al enkele meldingen van de ziekte van Lyme. Het werkelijke aantal ligt hoger dan wat er op Tekenradar gemeld wordt.

Alert zijn

Sinds begin februari gaf iedere week tussen de 2 en 3% van de deelnemers aan dat ze gebeten waren door een teek. Dat is niets vergeleken met de bijna 30% in de maanden mei tot en met juli vorig jaar. Maar het is voldoende hoog om alert op tekenbeten te zijn. Het laat zien dat je ook in de wintermaanden rekening moet houden met tekenbeten.

De komende dagen loopt de temperatuur verder op. Hoe hoger de temperatuur en hoe langer dit aanhoudt, hoe actiever teken worden. Dus na het bezoek aan het groen, een tekencheck doen. Dit is ook de slogan van de Week van de Teek die dit jaar van 22 tot en met 26 april plaatsvindt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster