Vorige

Terreineigenaren voorlopig zonder gedragscode natuurbeheer

Tekst

De gedragscode natuurbeheer 2016-2021 is niet meer geldig. De opvolger van deze gedragscode doorloopt momenteel een beoordelingsprocedure, maar is nog niet goedgekeurd. Daarmee is er nu een periode waarin terreineigenaren geen gebruik kunnen maken van een gedragscode bij uitvoering van natuurbeheer.

Werkzaamheden die niet leiden tot een overtreding van de Wet natuurbescherming, kunnen doorgang vinden, zo laat minister Schouten van LNV weten in antwoord op Kamervragen.

Voor werkzaamheden die leiden tot een overtreding van de Wet natuurbescherming moeten terreinbeherende organisaties zoals Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en andere bij de VBNE aangesloten eigenaren van bos- en natuurgebieden een ontheffing aanvragen bij de provincie. De VBNE gaat in gesprek met provincies over een generieke ontheffing voor natuurbeheermaatregelen.

Nieuwe gedragscode

Ook is VBNE in overleg met de RVO over goedkeuring van de nieuwe gedragscode natuurbeheer. Medio februari 2022 moet er meer inzicht zijn in de termijn waarop een nieuwe gedragscode kan worden verwacht. VBNE heeft RVO verzocht de gedragscode natuurbeheer 2016-2021 te verlengen, om de periode zonder gedragscode te overbruggen. Dit verzoek is echter afgewezen.

VBNE heeft een Q en A opgesteld waarin antwoord wordt gegeven op veel gestelde vragen omtrent werken zonder geldige gedragscode natuurbeheer.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster