Vorige

Toelating Roundup ingeperkt bij herbeoordeling

Tekst

Het Ctgb heeft een herbeoordeling uitgevoerd van onkruidbestrijdingsmiddel Roundup van Bayer op basis van glyfosaat. De maximale dosis van veel toepassingen wordt verlaagd. Ook vervalt een aantal toepassing zoals pleksgewijs spuiten in openbaar groen en particuliere tuinen.

Roundup (6483 N) mag nog wel worden gebruikt in openbaar groen en particuliere tuinen door middel van aanstrijken. Ook mag het middel gebruikt worden in de bosbouw door middel van spuiten tegen Amerikaanse vogelkers.

Stobbenbehandeling door middel van aanstrijken in openbaar groen en particuliere tuinen is ook toegestaan voor professioneel gebruik. De behandeling van stobben van bomen en struiken in diverse gewassen door middel van spuiten komt te vervallen.

Roundup Concentraat PA

Roundup Concentraat PA (16308 N) op basis van pelargonzuur heeft overigens juist een toelating gekregen van het Ctgb voor niet-professioneel gebruik in sierbeplanting, open verhardingen, halfopen verhardingen, dichte verhardingen en onverharde terreinen. Toelatingshouder is Evergreen Garden Care Belgium.

De toelating van Roundup Huis & Tuin (10099 N) op basis van glyfosaat, eveneens van Evergreen Garden Care, is ingetrokken per 31 december 2021. De opgebruiktermijn loopt tot 1 januari 2023.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster