Vorige

Traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving

Beeld
Bomencampus

BomenCampus en Aeres MBO Almere hebben samen een bijzonder traineeship ontwikkeld: Bomen in Stedelijke Omgeving. Een tweejarig traject van werkend leren, dat niet alleen is bedoeld voor net afgestudeerde jongeren, maar juist ook voor de werkende die klaar is voor een carrièreswitch en een uitdaging zoekt in het (stads)groen.

Het belang van bomen wordt meer en meer erkend als antwoord op actuele vraagstukken rond duurzaamheid, een fijne leefomgeving en onze algehele gezondheid. Gemeenten en bedrijven hebben dan ook steeds ambitieuzere doelstellingen om meer bomen te planten en duurzaam te beheren. Tegelijkertijd wordt het steeds moeilijker om vakmensen te vinden die deze ambities ook op een praktische en duurzame manier kunnen vertalen en uitvoeren.

Om het bomenvakgebied nu en in de toekomst van voldoende instroom te kunnen voorzien, zijn BomenCampus en Aeres MBO Almere aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een traineeship: Bomen in Stedelijke Omgeving. Eind augustus gaat de eerste editie van het traineeship van start.

Leerwerkbedrijven

Het traineeship start met vier intensieve opleidingsmaanden. Daarna gaan de trainees twintig maanden aan de slag bij een van de geselecteerde leerwerkbedrijven, waar ze het vak leren van ervaren professionals. In deze periode komen de trainees nog één dag per twee weken bij elkaar en worden zij verder opgeleid en getraind.

Na succesvolle afronding van het traineeship kunnen de trainees als aankomend professional aan de slag in het vakgebied. Als beginnend boominspecteur, boombeheerder of boomadviseur bijvoorbeeld. Ook krijgen zij een officieel diploma op mbo-niveau 4 mee.

Om te kunnen starten met het traineeship is een groene achtergrond niet noodzakelijk. Daarbij ontvangen trainees vanaf de eerste dag een salaris. Dat maakt het traineeship ook toegankelijk en interessant voor mensen die een andere richting aan hun loopbaan willen geven. Met het traineeship wordt de overstap naar een uitdaging in het groen voor deze groep een stuk laagdrempeliger.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster