Vorige

Trees for All plant laanbomen aan

Tekst
Beeld
Arriva

Trees for All heeft samen met Arriva en Stichting Zuid-Hollands Landschap honderd grote laanbomen geplant op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Het is voor het eerst dat Trees for All zoveel grote bomen in één project aanplant.

Het Landgoed Nieuw Leeuwenhorst ligt direct naast de bollenvelden en is onderdeel van het Nationaal Park Hollandse duinen. Het terrein van ongeveer 40 ha bestaat uit gevarieerd bos met statige lanen, weides en vijvers. Er komen zo’n 40 soorten broedvogels voor.

Boomlanen hersteld

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is een groot deel van de eeuwenoude bomen op het landgoed gekapt om plaats te maken voor een tankgracht. Ook zijn bomen door ouderdom komen te vervallen. In dit project worden op een aantal plekken van het landgoed de statige boomlanen weer hersteld.

Het is voor het eerst dat Trees for All zoveel grote laanbomen in een laan plant. Dit zijn grote, monumentale bomen die samen een nieuwe lange laan vormen.

Vlnr Annemarie Hoogeveen van Arriva, Bastiaan Bot van Zuid-Hollands Landschap en Frans van Zijderveld van Trees for All.

„Meestal planten wij jongere bomen voor een nieuw bos, stedelijk groen of landschapselementen. Onze partner Stichting Zuid-Hollands Landschap kon deze grote bomen goed gebruiken voor de realisatie van een bomenlaan. En Arriva wilde graag bomen doneren op de route van hun Groene Lijn. Zo ontstond dit gezamenlijke initiatief”, zegt Frans van Zijderveld, manager bos bij Trees for All.

Samen voor Groen

Busmaatschappij Arriva draagt sinds 2016 bij aan het planten van bomen via het programma ‘Samen voor Groen’. Inmiddels zijn dankzij dit programma al 53.300 bomen geplant. De laanbomen, beuk en zomereik met stamomtrek van 25-30 cm, zijn geplant in januari en februari. Samen nemen de bomen de komende 50 jaar ongeveer 130 ton CO2 op.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster