Vorige

Trees for Schools wil mbo-schoolterreinen vergroenen

Beeld
Trees for All

Stichting Trees for All heeft op Duurzame Dinsdag, 5 september, het nieuwe scholenprogramma Trees for Schools gelanceerd. Binnen dit programma maken mbo-studenten onder leiding van experts een plan voor de vergroening van hun schoolterrein. Het plan voeren zij vervolgens zelf uit door bomen en struiken te planten. Mbo-scholen uit Amsterdam, Groningen en Tilburg starten dit najaar met de pilot van het programma.

Trees for School wil meer mbo-studenten bij het klimaatdebat betrekken en hen bewust maken van het belang van bomen. „Bomen spelen een belangrijke rol bij het tegengaan van klimaatverandering”, vertelt Simone Groenendijk, directeur van Trees for All.

„Ook dragen ze bij aan meer biodiversiteit en een gezonde leefomgeving. Het is dus noodzakelijk dat we zoveel mogelijk jongeren bewust maken van het belang van bomen. Zij zijn immers de bosbeschermers van de toekomst!”

Klimaatles

Het programma omvat een klimaatles waarin de studenten meer leren over klimaatverandering en de rol van bomen daarbij. Deze les wordt verzorgd door hun generatiegenoten van de Jonge Klimaatbeweging.

Na afloop van deze les kunnen studenten zich aanmelden voor een projectteam, dat een plan gaat maken om het schoolterrein te vergroenen met bomen en struiken en dit plan ook gaat uitvoeren. Daarbij krijgen zij ondersteuning van experts, zoals landschapsarchitect Marieke de Keijzer, groenaannemers van Donker Groep en Trees for All zelf.

Dit najaar vinden de eerste klimaatlessen plaats en in de winter  gaan de eerste bomen en struiken op de pilotscholen in Tilburg, Amsterdam en Groningen de grond in. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door een schenking van de Nationale Postcode Loterij die Trees for All-in december 2022 heeft ontvangen. Het is de bedoeling om de pilot uit te breiden naar veel meer mbo-scholen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster