Vorige

TT Circuit Assen krijgt primeur met nieuw ecologisch dak

Beeld
Mobilane

Bij vergroening van de omgeving is het belangrijk voor welk soort beplanting wordt gekozen. Mobilane introduceert nu een groen dak met een combinatie van sedum, wilde bloemen, grassen en kruiden. TT Circuit Assen kreeg de primeur voor dit ecologische dak.

Het nieuwe groene dak is beplant met verschillende soorten sedumplanten en meer dan twintig inheemse wilde bloemen, zoals duizendblad, bieslook, borstelkrans en ruige anjer. Ook is het dak voorzien van speciaal substraat dat zorgt voor afvoer en opslag van water en dat de functie van groeimedium heeft.

Duurzame stap

Het TT Circuit Assen heeft een duurzame stap gezet door de installatie van het ecologische dak op het hoofdgebouw van het circuit. In totaal beslaat het dak 250 m2.

Peter Oosterbaan, algemeen directeur van TT Circuit Assen: „Vergroening zal in stedelijke gebieden en terreinen met veel steen en asfalt in de toekomst een noodzakelijk issue worden. Wij hebben ervoor gekozen om op het zogenoemde Techno Centre vakkundig een sedumdak met een mix van wilde bloemen van Mobilane te laten aanleggen.”

Koel

Het Techno Centre bevindt zich in het kloppende hart van het circuit, waar de machinekeuringen plaatsvinden. Door dit groene dak houden de keurmeesters in de zomer het hoofd letterlijk koel. Oosterbaan: „Bijkomend voordeel is dat de levensduur van dit dak aanzienlijk wordt verlengd, waardoor je uiteindelijk ook minder kosten hebt en duurzamer met kostbare bouwmaterialen omgaat.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster