Vorige

Tuinbouwteleurstelling

Tekst

Het is al bijna zover: 14 april. Dan opent de Floriade. Hebben we er al zin in? Growing Green Cities, wat een geweldig onderwerp. Succes bijna gegarandeerd. Want Zoetermeer, die hadden maar 5 miljoen tekort, de Haarlemmermeer zo’n 8 en Venlo deed er nog een stapje bovenop met 9 miljoen verlies.  Maar Almere zal het vast beter doen. Die gaan dik over die 9 miljoen heen hoor, let maar op!

De directeur schermt met 3 miljoen bezoekers. Ik weet het niet hoor, maar die heeft vast connecties met Jaap van Dissel en zijn 550.000 ic-opnames. (Ja, als zij overdrijven kan ik het ook). Hij denkt dat ze in een korte tijd een ‘Hele Efteling uit de grond trekken’. Echt lieve mensen, gewoon overdrijven kan tegenwoordig niet meer. Je krijgt pas aandacht als je het meest ongelooflijke scenario naar buiten brengt. Gelukkig heeft deze directeur wel even goed voor zichzelf gezorgd door in zijn contract te waarborgen dat ie gevrijwaard blijft van eventuele claims.

Want het blijft een BV hè, die Floriade. De wethouder die dit mogelijk heeft gemaakt wordt dan even op zijn vingers getikt, krijgt als tip mee om beter te communiceren en maakt zich verder alleen nog zorgen ‘of dat de coalitie wel bij elkaar kan blijven.’

Jeetje mina, ik heb nu al zin om te gaan. En zo denken er meer over, want tot vorige week waren er 17.000 kaarten al verkocht. Maar het schijnt nog altijd goed te komen, ze sponsoren al een plaatselijk voetbalteam voor de nodige publiciteit. Toch is er ook goed nieuws, de kabelbaan is klaar! Vol over de A4 en met kans op ongelukken daaronder, kleinigheidje.

Ik begrijp dat er bij de ingang een megagrote gieter, de GigaGieter geplaatst gaat worden, als dat maar niet het symbool wordt voor al het geld dat we door het putje gaan spoelen. 

Ach, het zal wel bijgelapt worden ergens, en corona krijgt hoe dan ook de schuld. Misschien vallen ze onder NOW17 of zo, dat scheelt nog.  Zin in!!

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster