Vorige

Tuincentra dicht, maar inkoopbudget voor planten blijft op peil

Tekst

Sinds 19 december zijn Nederlandse tuincentra als gevolg van de coronamaatregelen gesloten. Voor de grotere tuincentra betekent dit een omzetverlies dat in de tonnen per winkel loopt. Toch blijven de inkoopbudgetten voor tuinplanten op peil.

Alles zit nog potdicht”, zegt Peter Paul Kleinbussink, directeur van Intratuin merkbaar geïrriteerd. Het is de eerste week van het nieuwe jaar en in de 52 vestigingen van Intratuin wordt alle kersthandel opgeruimd en vindt de ombouw naar het voorjaar plaats. „De winkelsluitingen kosten onze winkels bij elkaar tientallen miljoenen euro’s omzet terwijl in België en Duitsland de tuincentra gewoon open zijn. Ondanks een redelijk werkende webshop missen we in deze weken zo’n 80% van onze omzet.”

Tuincentra zijn sinds 19 december zo goed als dicht. De verwachting is dat qua verkoop vanaf 15 januari weer meer mogelijk is. (Foto: Ron Barendse)

Twee mooie jaren

„Dit kost ons wekelijks een hoop omzet”, zegt Jim van Haaster, directeur bij Tuincentrum De Bosrand over gevolgen van de lockdown voor hun vijf tuincentra. „Maar qua inkoop richting het voorjaar verandert er niets. We hebben twee mooie jaren gehad ondanks alle maatregelen. We hebben zo’n 70-80% al ingekocht en dat is vergelijkbaar met afgelopen jaren. Verder bezoeken we in de komende periode huisbeurzen en gaan we langs bij kwekers. Ik ga ervan uit dat we eind van de maand wel weer open mogen.” 

Lees meer over het inkoopbudget van tuincentra richting het voorjaar in De Boomkwekerij editie 1. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster