Vorige

Tuinen van Appeltern opent poorten voor nieuw tuinseizoen

Beeld
Fred Roest

Vanaf 1 maart gaan de poorten van De Tuinen van Appeltern open voor een nieuw tuinseizoen. Dankzij 35 jaar praktijkervaring is het inspiratiepark expert op het gebied van het ‘nieuwe tuinieren’. Diverse partners gebruiken het park als praktijkcentrum waar je kunt leren hoe je de tuin groener krijgt.

Sinds deze winter zijn er weer stappen gezet op het gebied van duurzaam tuinieren. Zo wordt de hogedrukspuit niet meer gebruikt om de paden schoon te spuiten. Ook wordt het snoeiafval bij de beplanting niet weggehaald en wordt er minder gespit, wat zorgt voor een beter bodemleven én minder werk. Ongedierte en ziektes in planten en bomen worden bestreden met biologische middelen of met natuurlijke vijanden.

Duurzaamheidsvragen

Directeur Ben van Ooijen wordt vaak geraadpleegd over duurzaamheidsvragen rondom de tuin. „’Tegeltje eruit en plantje erin’ klinkt simpel, maar welke plantje dan? Veel tuinbezitters willen wel veranderen, maar weten niet hoe.”

Via workshops en tuinadviesartikelen helpt Tuinen van Appeltern tuinbezitters op de goede weg. „Zo ben je niet alleen beter voorbereid op periodes van droogte of hevige regenval, maar wordt je tuin ook een plek waar je jouw tuingeluk gaat vinden.”

Samenwerkingen

Er zijn diverse initiatieven ontstaan door samenwerkingen met partners zoals Milieu Centraal, NL Greenlabel en Stichting Steenbreek. Denk aan De Week van de Groene Tuin, Het Vergeten Plantseizoen en het NK Tegelwippen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster