Vorige

Tuinontwerper en groenauteur Anne Wieggers ambassadeur Stichting Steenbreek

Beeld
Stichting Steenbreek

Tuinontwerper en groenauteur Anne Wieggers wordt ambassadeur bij Stichting Steenbreek. Als ambassadeur wil de 33-jarige Wieggers mensen enthousiasmeren om hun leefomgeving te vergroenen, en duidelijk maken dat dit zelfs op kleine schaal mogelijk is.

„Steenbreek betekent voor mij een methode om mensen duidelijk te maken hoe belangrijk, maar ook mooi het kan zijn om je te omringen door groen in plaats van tegels”, zegt Wieggers. „Dat is wat ik in mijn dagelijkse leven al doe en als ambassadeur van Stichting Steenbreek kan ik daar een extra stap in zetten.”

Kleine stappen

Wiegers noemt zichzelf ‘extreem positief’ en kan goed uitleggen wat er allemaal mogelijk is. „Dat is iets wat de mensen nu erg zoeken. Als ik een documentaire bekijk van David Attenborough waarin de ijskappen smelten en diersoorten verdwijnen, dan weet ik ook even niet meer waar ik moet beginnen met de wereld een beetje verbeteren. Terwijl je, als je tuiniert, met heel kleine stappen heel veel verschil kunt maken. Het maakt al uit om maar een enkel boompje in de tuin te zetten of juist samen de handen ineen te slaan en een gemeenschapstuin te beginnen.”

Voeten in de klei

Wieggers studeerde kunstgeschiedenis en erfgoedstudies en werkte als kunsthistoricus en erfgoeddeskundige in de culturele sector. Toch zorgde haar liefde voor tuinieren er uiteindelijk voor dat ze als tuinontwerper en groenauteur aan de slag ging. Ze is hoofdredacteur van het tuinmagazine Gardeners’ World en tuinexpert bij tv-programma BinnensteBuiten. Hier probeert ze als duurzame tuinvrouw Nederland op een laagdrempelige manier aan het tuinieren te krijgen.

„Ik denk dat ik in de afgelopen jaren door mijn werk al een beetje ambassadeur van Steenbreek was. Ik spreek veel mensen, ook vanuit de media, en dat ambassadeurschap past heel erg bij mij, ook omdat ik letterlijk met de voeten in de klei sta.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster