Vorige

Tulp Festival Amsterdam viert tienjarig bestaan

Beeld
Tulp Festival

Voor het tiende achtereenvolgende jaar is Amsterdam in april ‘in de ban van de tulp’. Tulp Festival Amsterdam viert het jubileum met drijvende tulpen in de vijver van het Vondelpark en een mini-expo in het Amsterdam Museum.

Gedurende de maand april staan op tientallen locaties verspreid over alle stadsdelen de bekende schalen en kuipen boordevol kleurrijke tulpen. Ook in de volle grond komen de tulpen tot bloei; afhankelijk van het weer wat vroeger of later in april.

De start van het jaarlijkse Tulp Festival valt dit keer samen met het Paasweekend. Behalve eieren kunnen Amsterdammers en bezoekers van de hoofdstad deze Pasen dus ook tulpen zoeken. Ze staan in de openbare ruimte langs straten, op bruggen en pleinen, in perken en parken, winkelcentra en (buurt)tuinen.

Drijvende plateaus

Een langjarige wens van de initiatiefnemer van het Tulp Festival, tuinontwerper Saskia Albrecht, komt uit. In de vijver in het Vondelpark komen drijvende plateaus met tulpen. De zachtjes schommelende plateaus beloven een sfeervol schouwspel. Op meerdere locaties geven kuipen met tulpen kleur aan het ontluikende voorjaarsgroen in het park. 

Mini-expo

Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van Tulp Festival Amsterdam richt het Amsterdam Museum aan de Amstel een mini-expo in over de relatie van Amsterdam met de tulp. Deze heeft als titel ‘In de Ban van de Tulp, met verwijzingen naar de rol van de tulp in de liefde, als bron van inspiratie en symboliek. Deze mini-expo is te zien van 16 maart tot en met 12 mei.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster