Vorige

Tulpenpluktuin van Dam naar Museumplein

Beeld
TPN/VidiPhoto

De jaarlijkse tulpenpluktuin met ruim 200.000 tulpen verhuist van de Dam naar het Museumplein, meldt Tulpen Promotie Nederland. Het publiek kan daar 21 januari vanaf 13.00 uur gratis tulpen plukken. Met de actie wordt de start van een nieuw tulpenseizoen gemarkeerd.

TPN-voorzitter Arjan Smit: „Door een gewijzigd beleid van de gemeente Amsterdam kan ons evenement niet meer op de Dam plaatsvinden. Samen met de gemeente zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe locatie voor de tiende pluktuin. We zijn ongelofelijk blij dat we die hebben gevonden op het Museumplein. Een schitterende locatie. De afgelopen maanden hebben we diverse gesprekken gehad met gemeente, musea en omliggende bedrijven. Men verleent volop medewerking en haakt ook zelf in op Tulpendag.”

Roerige tijden

Het thema van het nieuwe tulpenseizoen is ‘Typical Dutch’. Arjan Smit: „We gaan er een oer-Hollands feest van maken en hopen van harte dat de blije beelden van tulpen en tienduizenden Nederlanders en toeristen straks de hele wereld overgaan. Iedereen kan wel een beetje positiviteit gebruiken in deze roerige tijden.”

Start tulpenseizoen

Nationale Tulpendag is een initiatief van TPN, een collectief van ruim 400 Nederlandse tulpenbroeiers en veredelaars. De dag wordt sinds 2012 op de derde zaterdag van januari georganiseerd om de start van een nieuwe tulpenseizoen te vieren. Na negen jaar een pluktuin op de Dam, wordt de tiende pluktuin op het Museumplein aangelegd. In 2021 en 2022 zijn door de pandemie alternatieve vieringen gehouden.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster