Vorige

Tv-tuinman helpt leerlingen met vergroenen schoolplein

Beeld
Bloemenbureau Holland

Deze maand wordt naar verwachting de 10 miljoenste tegel gewipt. Ter gelegenheid hiervan hielp tv-tuinman Tom Groot, die zich inzet voor de campagne Van Grauw naar Groen, dinsdag 11 juni leerlingen en docenten van de OBS Julianaschool in Schagen met het vergroenen van het schoolplein.

Sinds de start van het NK Tegelwippen in 2020 nadert deze maand naar verwachting de mijlpaal van 10 miljoen gelichte tegels. Dat komt neer op een oppervlakte van zo’n 182 voetbalvelden. Op al de vrijgekomen plekken worden tuinplanten gezet en dat is precies het doel van de campagne Van Grauw naar Groen van Bloemenbureau Holland en de promotiegroep Outdoor van Royal FloraHolland.

Foto: VidiPhoto

Tessa Kruijer, mededirecteur van OBS Julianaschool: „We willen een groen en natuurlijk schoolplein creëren waar veel te spelen en ontdekken is. We zijn al druk bezig met het ontwerp en het zoeken van sponsors. Via sociale media zagen we dat boer Tom iedereen opriep om mee te doen aan het NK Tegelwippen en besloten we hem te vragen ons te helpen om tegels te vervangen door groen. Omdat zijn vriendin Marieke bij ons op school werkt, hadden we snel contact en reageerde hij enthousiast.”

Goed voor biodiversiteit

Volgens Tom Groot is eenvoudig een groene border aan te leggen als eenmaal de eerste tegel losgewrikt is. „Het is een kwestie van de zandlaag vervangen door tuingrond en vervolgens aanplanten en watergeven. Ik heb inheemse planten meegenomen en ook siergrassen en allerlei vrolijke tuinbloeiers zoals salvia, vlinderstruik en lavendel. Het zijn sterke planten en aantrekkelijk voor vlinders en bijen. In de nazomer pikken vogels de pitten uit de zonnebloemen. Kortom, de planten zijn goed voor de biodiversiteit.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster