Vorige

Twaalf straten gaan strijd aan tegen verstening in tv-programma

Beeld
Remko Modderkolk

KRO-NCRV start 2 september met het nieuwe metamorfose-programma ‘12 straten groen’. Buurtbewoners uit twaalf verschillende gemeentes uit alle provincies steken hun handen uit de mouwen om hun straat te vergroenen. In twaalf afleveringen komen bewoners samen om een compleet plan te maken: van straatontwerp, tegels wippen tot aan het aanplanten en snoeien.

In totaal wordt er een jaar gewerkt om alle straten om te toveren tot aantrekkelijke groene buurten. De deelnemende gemeenten zijn: Alphen aan de Rijn, Arnhem, Assen, Den Oever (Hollands Kroon), Den Bosch, Dronten, Groningen, Hengelo, Leeuwarden, Maastricht, Terneuzen en Veenendaal. Na afloop van elke aflevering kan de kijker de straat cijfers geven op de onderdelen inzet, samenwerking en de uitwerking van het ontwerp.

De presentatie van het programma ligt in handen van KRO-NCRV presentatoren Anita Witzier en Tim Hogenbosch en tuinexperts Anne Wieggers en Martin Stuger, die ook aan BinnensteBuiten meewerken.

12 stekkies groen

Naast het wekelijkse programma heeft de omroep een extra online format ontwikkeld voor YouTube dat bestaat uit korte video’s. Daarin bezoekt BinnensteBuiten-expert Martin Stuger verschillende mensen in het land die hulp kunnen gebruiken om hun eigen ‘stekkie’ te vergroenen.

Mensen die benieuwd zijn hoe het ervoor staat in hun eigen straat, kunnen de online postcodetool van KRO-NCRV raadplegen. Deze tool laat op basis van data zien hoe het op die plek gaat met hittestress, biodiversiteit, wateroverlast en groen in de buurt. Afhankelijk van de uitkomst worden concrete tips gegeven om te vergroenen. De postcodetool is vanaf begin september te vinden op de website van 12 straten groen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster