Vorige

Twee gouden winnaars in categorie Groen Kleurt bij Vlaamse tuinaannemer

Beeld
Studio PSG

Hun doordachte en bijzondere plantkeuze leverde twee tuinaannemers goud op in de competitie De Vlaamse Tuinaannemer 2022-2023. Zondag 25 september maakte de jury alle winnaars bekend tijdens Green Expo in Gent.

Zowel tuinaannemer Emmanuel Heylen als Johan Festjens deden mee in de categorie Groen Kleurt. De categorie waarin het allemaal om de planten draait. Heylen met een tuin nabij het natuurgebied de Visbeekvallei:

De gouden tuin van Emmanuel Heylen

Ondersteunen lokale biodiversiteit

Om de lokale biodiversiteit te ondersteunen heeft hij de beplanting voornamelijk afgestemd op de vegetatie die hier reeds voorkomt. Volgens de jury werken in deze uitgebalanceerde tuin de planten samen om zo veel mogelijk dierenleven aan te trekken. Zo groeit er Eupatorium maculatum, Lythrum salicaria, Sambucus nigra, Humulus lupulus en Camellia japonica.

De gouden tuin van Emmanuel Heylen

Typische Japanse wandeltuin

Johan Festjens werd beloond met goud voor een tuin van een totaal ander kaliber: hij nam deel met een typische Japanse wandeltuin met vormbomen, bamboe en tal van andere binnen- en buitenlandse plantensoorten die de aandacht trekken. Geen enkele plant heeft hij enkel voor de esthetische waarde toegepast, alle hebben een diepere betekenis in de Japanse tuincultuur.

De gouden tuin van Johan Festjens

Zo staat Iris ensata voor vechtlust en schoonheid en Prunus x subhirtella ’Autumnalis Rosea’ voor de feestelijkheden in het voorjaar. Een in vorm gesnoeide Chamaecyparis obtusa ‘Nana Gracilis’ symboliseert de voorbijdrijvende wolken. Vormbomen zijn een specialiteit van tuinaannemer Festjens. In de tuin staat bijvoorbeeld ook een inheemse Taxus baccata en een Pinus strobus met zachte naalden.

De gouden tuin van Johan Festjens

Behalve in de categorie Groen Kleurt werden er prijzen verdeeld in de categorieën klein, middelgroot en groot en in de categorie Jong Talent. Alle winnaars vind je op www.vlaamsetuinaannemer.com.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster