Vorige

Tweede Appeltern Plantenfestijn zoekt kwekers

Tekst
Beeld
Wim Lanser

Het Appeltern Plantenfestijn wordt dit jaar op 8 en 9 juni in Appeltern gehouden. De organisatie zoekt zo’n 35-40 kwekers die er hun producten willen presenteren en verkopen. Vorig jaar was de eerste editie van het Plantenfestijn, maar toen viel het evenement later, namelijk op 23 en 24 juni. Tot nu toe zijn er zo’n 20 aanmeldingen.

Vorig jaar deden er zo’n dertig verkopende deelnemers mee aan het Plantenfestijn. Zo stonden er onder andere de kwekers Fransen Hosta’s, René Zijerveld en kwekerij Joosten. Inmiddels zijn er al zo’n 20 aanmeldingen binnen, aldus de organisatie, maar graag breidt ze het aantal gespecialiseerde kwekers van bijzondere bollen of planten uit.

Te laat’

René Zijerveld, een van de deelnemers vorig jaar, gaat niet, zo geeft hij aan, al vindt hij het een uitstekende en goede locatie en is hij blij met een nieuwe consumentenmarkt voor tuinliefhebbers. „Voor mijn sortiment ligt de datum twee weken te vroeg. Ik kan te weinig dahlia’s, alliums en andere bijzondere bloembolgewassen meenemen.” Zeijerveld vindt het Plantenfestijn een fraaie markt met een leuk aanbod. „Ook het bezoeken van alle showtuinen van Appeltern is de moeite waard.”

Organisatie gaat uit van meer bezoek

Het Plantenfestijn mikt dit jaar na twee dagen op in totaal 4.000 bezoekers. Vorig jaar kwamen er in totaal 2.000 bezoekers. Toen was het echter een heel warm weekend en werd de promotie van het evenement laat opgepakt. Dit jaar gaat dat anders en daarom denkt de organisatie zeker meer bezoekers te trekken. Zo is er een samenwerking met Groei & Bloei-afdelingen. Zij organiseren afdelingsuitjes met touringcars en acties voor leden en partners. Ook wordt het evenement gepromoot bij verenigingen in het grensgebied en worden er landelijk campagnes en free publicity acties opgezet.

Kwekers die interesse hebben kunnen zich hier opgeven.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster