Vorige

Uitbreiding driftarme techniekenlijst

De DRT-lijst is uitgebreid met de KWH EC2 Mistral dwarsstroomspuit in de DRT-klasse 97,5% en de veldspuit met verlaagde spuitboom met injectietechniek voor dosering 0,5%Squall in DRT-klasse 95%.

De Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) heeft geoordeeld dat de spuittechniek KWH EC2 Mistral dwarsstroomspuit uitgerust met het Variabel Lucht Ondersteunings Systeem (VLOS) of het Manueel Lucht Ondersteunings Systeem (MLOS) ingedeeld kan worden in DRT-klasse 97,5%. Bijbehorende instellingen/randvoorwaarden zijn het VLOS-systeem of MLOS-systeem met luchtondersteuning naar buiten het perceel dicht in de buitenste 6 werkgangen (paden), spuitdoppen uit ten minste DRD-klasse 90%, lage luchtinstelling van ventilator, maximaal toerental van 300 rpm op aftakas en éénzijdig bespuiten van buitenste gewasrij, alleen perceel inwaarts. Deze spuittechniek met indeling in DRT-klasse 97,5% is opgenomen in tabel 3 van de DRT- lijst.

De spuittechniek veldspuit met verlaagde spuitboom met injectietechniek voor dosering 0,5% Squall in combinatie met spuitdoppen uit ten minste DRD-klasse 50% met een tophoek van maximaal 90o wordt ingedeeld in DRT-klasse 95%. Bijbehorende instellingen/randvoorwaarden zijn een bijbehorende kantdop uit ten minste DRD-klasse 50%, spuitdopafstand van 25 cm en spuitdophoogte van maximaal 30 cm. Deze spuittechniek met indeling in DRT-klasse 95% is opgenomen in tabel 1 van de DRT- lijst.

Uitbreiding doppenlijst

De DRD-lijst is uitgebreid met indeling van de spuitdoppen TeeJet APTJ-11004VP en APTJ- 11006VP in de DRD-klassen 50%, 75% en 90%. Deze spuitdoppen zijn opgenomen in tabel 1a van de DRD-lijst.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster