Vorige

Uitbreiding voor Fado, Soriale en Polyversum

Beeld
Shutterstock

De boomkwekerij krijgt drie nieuwe fungicide tot haar beschikking, zo besloot het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) in haar vergadering eind april. Alle drie de toelatingen zijn tot stand gekomen door de kleine uitbreidingen procedure, de zogenaamde KUG-regeling.

De toelating voor Fado is uitgebreid en mag nu ook worden toegepast in de onbedekte teelt van laanbomen, klimplanten, sierheesters, coniferen en kerstbomen, heide, bos- en haagplantsoen, vruchtbomen en -struiken en vaste planten. Fado is een biologische fungicide tegen echte meeldauw op basis van de werkzame stof COS-OGA.

Soriale op basis van de werkzame stof kaliumfosfonaten kan als fungicide worden ingezet in de bedekte teelt van boomkwekerijgewassen en vaste planten, de bedekte en onbedekte teelt van pot- en containerteelt, de onbedekte teelt van laanbomen, klimplanten, coniferen, heesters (inclusief rozen), heide, bos- en haagplantsoen, vruchtbomen en -struiken en vaste planten.

De biologische fungicide Polyversum op basis van de werkzame stof Pythium oligandrum M1 kan worden ingezet in de onbedekte teelt van boomkwekerijgewassen en vaste planten in zowel de vollegrond als pot- en containerteelt.

Vernieuwd

De toelating van fungicide Teldor op basis van Fenhexamide is vernieuwd en is toegelaten in boomkwekerijgewassen en vaste plantenteelt. Het is een verlenging van de bestaande toelating.

Vervallen

De toelating van VSM Captan 80WG is per 31 maart 2023 komen te vervallen. Voor het middel geldt een aflevertermijn tot 30 september die jaar. Het opgebruiktermijn verloopt 30 september 2024.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster