Vorige

Uitsluiten

Tekst

’Hoi Coen, ik heb 2 trays nodig van je, kun je die bij een collega op de kar zetten?’ Gaan we weer. Natuurlijk kan dat, want als boomkwekers zijn we altijd bezig om onze handel op zoveel mogelijk plekken en via zoveel mogelijk kanalen te verspreiden. Zelfs die 2 trays brengen we lachend naar een collega om ze daar via wat efficiënter transport mee te geven. Klant blij, kweker blij. Dat ik dan voor handel van zo’n 25 euro gauw een half uur onderweg ben tellen we niet mee.

Dus ‘helpen’ we die klant netjes. En hopen we dat die 2 trays er op een gegeven moment 20 gaan worden. En dan 40, en wat zou het lekker zijn als het ook eens 10 karren gingen worden. Je weet het nooit toch? En inderdaad, als ik terugkijk op ruim 20 jaar kweken, er zijn gekkere dingen gebeurd. Inderdaad is er een klant begonnen met 2 trays en die hoort nu toch in de top-5. Lees even goed, 1 klant dus. In 23 jaar.

Maar goed, vandaag had ik dus weer 2 trays en het komt niet altijd slecht uit. Ik moest nog even naar de bouwmarkt en dat ligt prima op de route. Dus besluit ik om direct aan te rijden, het kan maar gebeurd zijn.

Toch vind ik deze manier van werken wel lekker. Volgens mij kan het veel beter werken dan planten gaan produceren die passen bij je klanten. Want dan sluit je ook zoveel klanten uit. Nu is er altijd wat te doen, altijd reuring in de tent, altijd lekker puzzelen om iedereen te voorzien van plantjes. Echt een heel uitdagende manier om die plantenfabriek hierachter elke keer weer leeg te trekken.

‘Hoi Coen, ben ik weer. Ik heb goed nieuws deze keer. Ik heb nog 2 trays nodig, wordt het al efficiënter van hè, om dat naar je collega te brengen.’  Echt, hij spreekt het met trots uit, ik hoor gewoon aan zijn stem dat ie oprecht blij voor mij is. ’Ah, daar ben ik blij mee, zo wordt het nog ooit ECHT iets tussen ons hè?’ Ik hoor zijn gegrinnik aan de andere kant van de lijn.

Ik laad weer 2 trays in mijn auto en vertrek opnieuw naar mijn collega. De radio keihard. Misschien is sommige klanten uitsluiten niet eens zo’n heel gek idee.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster