Vorige

Ulmus laevis Boom van het Jaar 2024

Beeld
M. van den Oever

Binnen het thema ’Nostaligische Bomen’ werden begin januari door een jury uit de 19 inzendingen drie bomen genomineerd die voor de titel boom van het jaar in aanmerking kwamen. Naast Ulmus laevis waren dat de knotwilg Salix alba, en Zelkova serrata.

Ruim 300 kwekers, handelaren en professionele gebruikers brachten tussen 19 januari en 2 februari een stem uit, 43% daarvan koos voor Ulmus laevis als Boom van het Jaar 2024. Salix alba als knotwilg kreeg 32% van de stemmen, Zelkova serrata kreeg 25% van de stemmen.

De LTO Cultuurgroep voor Laan- Bos en Parkbomen koos eerder dit jaar in haar vergadering voor het thema ’Nostalgische Bomen’. Na meerdere jaren, waarin de functionaliteit van de boom centraal stond, is dit jaar gekozen voor een thema waar uiterlijk bepalend is.

Poster

De ‘Boom van het Jaar 2024’ zal inclusief de twee genomineerde bomen op een poster worden afgedrukt die via De Boomkwekerij en Tuin+Landschap wordt verspreid. Ervaringen uit het verleden leren dat kwekers merkten dat de vraag naar de bomen op de posters fors toenam.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster