Vorige

Utrecht dingt mee naar AIPH World Green City Award

Utrecht is genomineerd voor een AIPH World Green City Award, vanwege haar aanpak om de stad voor iederéén gezond en leefbaar te houden. Op 14 oktober worden op het Zuid-Koreaanse eiland Jeju de winnaars bekend gemaakt.

De Moreelsebrug bij het Centraal Station is beplant met Parrotia. (Foto: Shutterstock)

Wordt er ergens gebouwd in Utrecht, dan dienen tegelijkertijd in de buurt groenblauwe ruimtes te worden ontwikkeld. Het is een van de sporen die de gemeente bewandelt om de stad leefbaar te houden voor alle inwoners.

Verdichtingsopgave

Volgens de selectiecommissie van de AIPH (International Association of Horticultural Producers), die de shortlist samenstelde waaruit de uiteindelijke winnaars worden gekozen, is de stad hiermee een voorbeeld voor andere steden die voor een verdichtingsopgave staan. Het inwonertal van Utrecht zal waarschijnlijk groeien van de huidige 360.000 naar 400.000 in 2028.

Utrecht is genomineerd in de categorie Living Green for Health and Wellbeing, samen met de Braziliaanse stad Fortaleza en Brimbank in Australië. Er zijn in totaal zes categorieën, en achttien genomineerden die dingen naar een AIPH World Green City Award.

Een twaalfkoppige jury met daarin onder anderen Henk Raaijmakers – president van de European Nurserystock Association (ENA) – bepaalt uiteindelijk de winnaars. Op 14 oktober worden die in het Koreaanse Jeju bekendgemaakt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster