Vorige

Vakbeurs Openbare Ruimte staat in de startblokken

Tekst
Beeld
Tuin en Landschap

Op 5 en 6 oktober staat Jaarbeurs Utrecht volledig in het teken van de openbare ruimte. In Hal 2, 3 en 4 kunnen bezoekers terecht voor alles over dit omvangrijke vakgebied op Vakbeurs Openbare Ruimte.

Vooral in deze tijd zijn er extra veel uitdagingen in de openbare ruimte. Denk alleen al aan de recente extreme hitte en de impact die dit heeft op groen, biodiversiteit, onderhoud en zelfs de veiligheid van onze leefomgeving. Op de beurs zijn hiervoor diverse oplossingen te vinden bij honderden exposanten.

Inspirerende toekomstvisies, praktische handvatten en verdiepende expertise. Dat kunnen bezoekers verwachten tijdens het uitgebreide inhoudelijke programma van de beurs. Via sessies van dertig minuten ben je helemaal bijgepraat over onderwerpen die je verder helpen in je vakgebied.

Pleinen

Er zijn ook weer diverse pleinen op de beurs. Leveranciers Smarticipatie, The Imagineers, Dialog, Bouwapp, Furban en Citisens presenteren zich gezamenlijk op het Participatie Plein (stand 4.5.61). Thema is ’Digitale democratie in de leefomgeving en het verkleinen van de kloof tussen gemeente en inwoner’.

Het Plein (stand 4.4.20) zorgt al sinds 2017 voor steeds een bijzonder ontwerp. Een inspiratieplein waar aannemers, landschapsarchitecten of gemeentelijke beleidsmedewerkers de aspecten die bij de inrichting van de openbare ruimte komen kijken, in samenhang kunnen zien met het totale beeld.

Natuurinclusieve Groene Stad

De afgelopen jaren stond NL Greenlabel (2.1.30) met partners steeds in een speciaal ingerichte omgeving: De Groene Stad. Vanaf deze editie wordt de naam van dit beursgedeelte gewijzigd in De Natuurinclusieve Groene Stad.

Ook Stadswerk Nederland (stand 3.5.62) draagt tijdens deze editie weer bij aan het inhoudelijk programma van de beurs. Samen met VHG programmeren zij het FutureGreenCity-ideeëntheater met 18 lezingen over actuele thema’s in ontwerp, inrichting en beheer van de openbare ruimte.

Bekijk hier de plattegrond met alle deelnemers en kennispleinen. Alle exposanten zijn hier te vinden. Aanmelden voor de beurs kan gratis via de website van Vakbeurs Openbare Ruimte.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster