Vorige

Vakopleiding Tuinarchitectuur van start op historische locatie Frederiksoord

Beeld
OntwerpAcademie

Vanaf 17 mei start de OntwerpAcademie op de leslocatie Frederiksoord met de vakopleiding Tuinarchitectuur. Tuin- en landschapsontwerper en tuindocent Ploni Sikkes gaat de lessen verzorgen.

Met de start van de opleiding op de historische locatie Frederiksoord wordt voldaan aan de vraag van hoveniers om ook in het noorden van het land lessen aan te bieden, naast de locaties in Boskoop en Houten. Het gaat voorlopig om een proef om te zien of er voldoende animo is.

Aan de locatie zelf zal het zeker niet liggen. De lokalen zijn opgeknapt en de renovatie van de tuin rond de oude tuinbouwschool is in volle gang.

Conceptualiseren

De studie Tuinarchitectuur is interessant voor hoveniers die hun kennis en vaardigheden omtrent ontwerpen willen verdiepen. Leren conceptualiseren loopt als een rode draad door de opleiding. De planning is om in oktober met de vervolgopleiding op Tuinarchitectuur van start te gaan.

De lessen in Frederiksoord worden verzorgd door Ploni Sikkes. „Als oud-tuinhaas met jarenlange ervaring in het vakgebied heb ik veel zin om daar les te mogen geven. Het is een inspirerende, groene en historische plek in ontwikkeling met veel mogelijkheden. Een perfecte plek voor een tuinontwerper in opleiding.”

Startdata

Voor informatie over lessen, groepsgrootte, startdata en of er nog plek is in de lesgroep stuur je een mail naar studentenzaken@ontwerpacademie.nl.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster