Vorige

Van der Starre stopt met chemische gewasbescherming

Beeld
Shutterstock

Van der Starre kweekt met ingang van dit jaar nog uitsluitend klimplanten zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen, zo laten zij weten. Het bedrijf was afgelopen jaren al bezig met het toewerken naar een chemievrije teeltmethode voor wat betreft de ziekte- en plaagbeheersing.

Van der Starre gebruikt sinds enkele jaren geen chemische gewasbescherming meer in de vermeerdering van haar planten. Vorig jaar is ook in de verdere teelt grootschalig getest of er zonder chemisch ingrijpen gekweekt kon worden. Na een positief resultaat is besloten om met ingang van dit nieuwe jaar helemaal over te stappen op een teelt zonder gebruik van chemische gewasbescherming.

Om planten minder kwetsbaar te maken worden er plantversterkers ingezet. Voor bestrijding van ziekten en plagen wordt gebruik gemaakt van natuurlijk vijanden en biologische middelen. Ook zet het bedrijf mechanische afzuiging in om schadelijke insecten weg te vangen. De klimplantenkweker geeft wel aan dat er bij een uitbraak eventueel nog wel groene middelen zullen worden ingezet. Hiermee voldoen ze aan aan de eisen van het MPS Natural Protected.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster